Ga naar hoofdinhoud

Hulpgoederen naar Oekraïne

Donderdag 13 april 2023 vertrekt Dave wederom met hulpgoederen naar Oekraïne. Deze zijn bestemd voor:

Voor deze reis is Dave nog op zoek naar sponsoren die een bijdrage willen leveren aan Stichting Tanya. Ga daarvoor naar onze donatiepagina. De donaties worden gebruikt voor het kopen van extra hulpgoederen in Oekraïne zoals:

  • eten in blik
  • hygiëneproducten voor baby’s en ouderen
  • soep
  • pasta’s
Doneren

Zaterdag 21 januari 2023 is Dave samen met zijn vader (1948) voor de tweede keer naar Oekraïne gereden om 800 kg aan hulpgoederen, ingezameld in Nederland, af te leveren. Een reis van 7 dagen over ruim 4400 km met luchtalarmen, stoomuitval, avondklok en constante dreiging van raketaanvallen.

Stichting www.smolinministries.org uit Ternopil ontving wederom een deel van de hulpgoederen. Zij beheren een verzorgingshuis voor ouderen in Zhukiv, regio Ternopil, dat wij op onze eerste reis hebben bezocht. In het verzorgingstehuis troffen wij oudere mensen, gevlucht uit het oosten van Oekraïne, die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

De aanblik van deze mensen en de omstandigheden in het verzorgingstehuis raakten ons diep.Dankzij een thuiszorgorganisatie in Nederland konden wij een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal doneren. Dit verbetert het welzijn van de ouderen daar.

Op hun reis zagen Dave en zijn vader de verwoestingen in Borodyanka, Irpin en Bucha. In Bucha kocht Stichting Tanya voor 400 euro aan extra hulpgoederen, zoals eten in blik. De stichting kiest er bewust voor om de ontvangen donaties aan de lokale economie te besteden.

In Kyiv bezochten Dave en zijn vader Stichting Do Mrii (naar de droom) www.domrii.com.ua/en. Stichting Tanya bouwt haar netwerk uit en hierbij is persoonlijk contact erg belangrijk. Stichting Do Mrii is ontstaan direct na het begin van de oorlog. Betrokken mensen die naast hun baan hulp organiseren voor de getroffen gebieden in het oosten en zuiden van hun land. Zij verwerken ontvangen hulpgoederen tot hulppakketten die zij persoonlijk afleveren aan landgenoten aan de frontlinie.

Stichting Tanya liet hier de meegenomen hulpgoederen uit Nederland achter, alsmede de extra hulpgoederen die in Bucha werden ingekocht.

Zaterdag 27 januari 2023 keerden Dave en zijn vader weer veilig thuis.

Doneren

Dave in het jaaroverzicht 2022 van Omroep Brabant

Bekijk video vanaf 10:03 tot 12:42

Maandag 2 januari 2023 is Dave, oprichter van Stichting Tanya, samen met zijn vader vertrokken naar Oekraïne. De inzamelingsactie in december was een groot succes. Op meer dan 30 plaatsen in Nederland werd in totaal 22m3 aan hulpgoederen ingezameld en door Stichting Tanya opgehaald.

De hulpgoederen werden gecontroleerd, gesorteerd en klaargemaakt voor transport. Dave en zijn vader namen hiervan 800 kg voor hun rekening. Op woensdag 4 januari 2023 werd dit door hen persoonlijk afgeleverd bij Stichting Open Door in Ternopil, Oekraïne. www.smolinministries.org

Stichting Friese Rijders, www.frieserijders.nl brengt eind januari de andere 800 kg naar dezelfde locatie in Ternopil.

Van hieruit gaan de hulpgoederen naar belegerde steden als Cherson en Bachmoet.

Ik wil bijdragen

Tijdens deze reis van Dave en Ad werden ook hulpgoederen afgeleverd bij een verzorgingstehuis voor hulpbehoevende ouderen in Zhukiv. Een opvang voor achtergelaten honden en katten in Lviv ontving van ons het ingezamelde honden-en kattenvoer.

Het restant van de hulpgoederen hebben wij geschonken aan Stichting Movu-Moldova. www.movu-moldova.nl Zij brengen dit naar het armste land van Europa, Moldavië.

Op zaterdag 7 januari 2023 kwamen Dave en zijn vader weer veilig thuis.

Het project Hulpgoederen naar Oekraïne heeft 2.490,66 euro aan donaties voor Stichting Tanya opgeleverd.

De kosten voor brandstof, overnachtingen en eten/drinken worden hiervan bekostigd.

Mensen die zich inzetten voor Stichting Tanya ontvangen geen vergoeding of salaris.

Ik wil bijdragen

Help Stichting Tanya vandaag nog!