Перейти до основного вмісту

Постачання допомоги Україні

Kerstpakkettenactie gemeente Oisterwijk.

Doneer jouw kerstpakket aan een gezin aan de frontlinie in Oekraïne.

Je mag ook zelf een voedselpakket samenstellen.

Afleveradres: Langvennen-Oost 67 in Oisterwijk. Indien niemand thuis graag in het portiek zetten.

Maandag 22 januari 2024 rijdt Dave van den Hout voor de vierde keer met hulpgoederen naar Oekraïne. Dave doet dit namens zijn Stichting Tanya. Hij levert de hulpgoederen persoonlijk af bij de volgende organisaties:

Zij maken van onze hulpgoederen kleine voedselpakketten die zij overhandigen aan bewoners van dorpen en steden aan de frontlinie. Daar is de hulp het hardst nodig.

Stichting Tanya is sinds 1 januari 2023 door de belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij zijn als stichting bijzonder trots dat wij de ANBI-status hebben bereikt voor ons humanitaire werk in Oekraïne.

Wilt u ons helpen? Wij zoeken de volgende hulpgoederen:

• Conservenblikken(vlees, vis, groente, fruit, soep)
  • Alle soorten rijst en pasta
  • Olijfolie
  • Chocolade
  • Зимові пальто

Een gift is ook van harte welkom. Ga daarvoor naar onze donatiepagina. Stichting Tanya is een ANBI dus uw gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Bedankt voor uw hulp.

Дейв ван ден Хоут

Oprichter van Stichting Tanya.

Жертвувати

Zaterdag 21 januari 2023 is Dave samen met zijn vader (1948) voor de tweede keer die maand naar Oekraïne gereden om 800 kg aan hulpgoederen, ingezameld in Nederland, af te leveren. Een reis van 7 dagen (4400 km) met luchtalarm, stroomuitval, avondklok en een constante dreiging van raket- en drone-aanvallen.

заснування www.smolinministries.org uit Ternopil ontving wederom een deel van de hulpgoederen. Zij beheren een verzorgingshuis voor ouderen in Zhukiv, regio Ternopil, dat wij op onze eerste reis hebben bezocht. In het verzorgingshuis troffen wij oudere mensen, gevlucht uit het oosten van Oekraïne, die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

De omstandigheden in het verzorgingshuis raakten ons diep. Dankzij een thuiszorgorganisatie in Nederland konden wij een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal doneren. Dit verbetert het welzijn van de ouderen direct.

Op hun reis zagen Dave en zijn vader de verwoestingen in Borodyanka, Irpin en Bucha. In Bucha kocht Stichting Tanya voor 400 euro aan hulpgoederen in. De stichting kiest er bewust voor om de ontvangen donaties in Oekraïne te besteden zodat het geld direct in de Oekraïense economie stroomt.

У Києві Дейв з батьком відвідали фонд «До Мрії» (після сну) www.domrii.com.ua/en. Stichting Tanya bouwt haar netwerk uit en hierbij is persoonlijk contact erg belangrijk. Stichting Do Mrii is ontstaan direct na het begin van de oorlog. Vrijwilligers die naast hun baan hulp organiseren voor de getroffen gebieden in het oosten en zuiden van hun land. Zij verwerken ontvangen hulpgoederen tot hulppakketten die zij persoonlijk afleveren aan de frontlinie.

Stichting Tanya liet hier de hulpgoederen uit Nederland achter en ook de goederen die in Bucha werden ingekocht.

Жертвувати

Дейв у щорічному огляді Omroep Brabant за 2022 рік

Дивіться відео з 10:03 до 12:42

Maandag 2 januari 2023 is Dave samen met zijn vader (1948) vertrokken naar Oekraïne. De inzamelingsactie in december 2022 was een groot succes. Op meer dan 30 plaatsen in Nederland werd in totaal 22m3 aan hulpgoederen ingezameld en door Stichting Tanya opgehaald.

De hulpgoederen werden gecontroleerd, gesorteerd en klaargemaakt voor transport. Dave en zijn vader namen de eerste 800 kg voor hun rekening. Op woensdag 4 januari 2023 werd dit door hen persoonlijk afgeleverd bij Stichting Open Door in Ternopil, Oekraïne. www.smolinministries.org

Van de ingezamelde goederen bracht Stichting Friese Rijders, www.friesedrivers.nl eind januari 2023 nog eens 800 kg naar dezelfde locatie in Ternopil.

Vanuit Ternopil gaan de hulpgoederen naar belegerde steden als Cherson en Bachmoet.

Я хочу зробити свій внесок

Tijdens onze eerste reis hebben wij hulpgoederen afgeleverd bij een verzorgingshuis in Zhukiv, regio Ternopil. Een asiel in Lviv ontving van ons het ingezamelde honden-en kattenvoer.

Het restant van de hulpgoederen hebben wij geschonken aan Stichting Movu-Moldova (www.movu-moldova.nl). Zij brengen dit naar het armste land van Europa, Moldavië.

De kosten voor brandstof en overnachtingen worden betaald van de donaties. Eten en drinken betalen wij persoonlijk.

Люди, які працюють у Tanya Foundation, не отримують ні винагороди, ні зарплати.

Я хочу зробити свій внесок

Допоможіть Tanya Foundation сьогодні!